Mangrovebossen – de schatkamers van de natuur!

€860 Opgehaald
€5.000 Doel

Donatie mangrovebossen

€860 van €5.000 opgehaald

Aangepast bedrag

Persoonlijke Info

Donatie Totaal: €25

Wat willen we bereiken met dit mangroveproject?

Gezonde mangrovebossen in Papua zijn van levensbelang voor de huidige en toekomstige generaties. Ze werken als buffer tegen bijvoorbeeld orkanen en tsunami’s. Daarnaast beschermen ze koraal tegen sedimentatie en neutraliseren ze tonnen CO2. Maar deze prachtige diversiteit van de mangrove-bossen wordt nu bedreigd door klimaatverandering, met als gevolg een stijgende zeespiegel, en houtkap.

Help jij ons mee dit mangrovebosgebied te beschermen? Samen met jou willen we op 7 locaties de mangrovebossen in dit kustgebied herstellen en daarbij de kustveiligheid van 5000 mensen. Hiervoor hebben we €10.000,-  nodig. Help jij ons mee? Voor elke euro plaatsen we 5 plantjes! (1 euro = ongeveer 16.000 rp, 5 plantjes = 3000 rp)

Volg ons ook op LinkedIn en blijf op de hoogte van dit en andere projecten van Stichting Rajori: https://www.linkedin.com/company/stichting-rajori/

Ontdek en deel onze passie voor mangrovebossen

mangrovebossen

Donatie mangrovebossen

€860 van €5.000 opgehaald

Aangepast bedrag

Persoonlijke Info

Donatie Totaal: €25

Waar komt jouw geld terecht?

Stichting Rajori richt zich vooral op het eiland Supiori (ten westen van Biak) en dan met name op de zuidkust met Sowek en Korido en omgeving. Dit prachtige schiereiland ligt op zo’n 60 km vanaf de stad Biak. Via kronkelige wegen door kleine dorpjes en secundair bos kom je uit op Supiori, een prachtig schiereiland omgeven door witte kusten, koraalrotsen en wuivende palmen. Maar ook mangrovebossen, zo’n 1,5 ha.

Wat zijn mangrovebossen?

  • Met de term mangrovebossen wordt bosgebied aangeduid waaronder boom- en struiksoorten vallen waarvan de wortelstelsels uitsteken boven de grond of het water. De wortelstructuren van mangrovebomen bieden stabiliteit in het water en beschermen de kustlijn tegen erosie. Deze unieke aanpassingen maken mangrovebossen tot ware schatkamers van de natuur.
  • Ze komen voor in tropische kustgebieden, getijdewerking en rivierdelta’s.
  • Ze zijn belangrijk voor kustbescherming, neutralisatie CO2, waterzuivering en biodiversiteit
  • Bedreiging door o.a. houtkap, klimaatverandering en landbouw

Ontdek de Betovering van Mangrovebossen: Een Duik in de Biodiversiteit en Duurzaamheid

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van mangrovebossen is de ongekende biodiversiteit die ze herbergen. Deze ecosystemen fungeren als kraamkamers en schuilplaatsen voor talloze mariene soorten, waaronder vissen, schaaldieren en vogels. De complexe wortelsystemen dienen als veilige broedplaatsen en beschutting tegen predatoren. Dit maakt mangrovebossen essentiële habitats voor de voortplanting en overleving van vele diersoorten.

Een bastion van klimaatbestendigheid en duurzaamheid

Naast hun ecologische waarde spelen mangrovebossen een cruciale rol in de strijd tegen klimaatverandering. Ze absorberen grote hoeveelheden koolstofdioxide en helpen zo de opwarming van de aarde te verminderen. Daarnaast fungeren ze als natuurlijke kustverdediging, die de impact van stormen en overstromingen vermindert en kustgemeenschappen beschermt. Door de unieke eigenschappen en voordelen van mangrovebossen te begrijpen en te promoten, kunnen we samen streven naar een duurzamere toekomst.

Wat doen we met jouw donatie voor de mangrovebossen?

Voor elke gedoneerde euro plaatsen we 5 plantjes. Om zo in totaal een kleine 50.000 bomen te kunnen planten en op 7 locaties dit prachtige mangrove-gebied te herstellen.

Met:

  • 10 Euro – kunnen we >50 bomen planten
  • 20 Euro – kunnen we >100 bomen planten
  • 50 Euro – kunnen we >250 bomen planten

Hoe blijf je up-to-date over dit mangroveproject en wat we met het geld doen?

We zullen regelmatig updates plaatsen op onze social media kanalen (LinkedIn, Facebook, Instagram) om de voortgang te laten zien van dit project en hoeveel bomen we al hebben geplant.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Liever handmatig overmaken?

Als u geen gebruik wil maken van de doneer functie op deze site, maar wel wil doneren, dan zijn uw giften welkom o.v.v. “Mangrovebossen”  op rekeningnummer: NL77 INGB 0008 1134 60 van Stichting Rajori.

Stichting Rajori is bij de belastingdienst geregistreerd als ANBI onder fiscaalnummer 816.260.461. Donaties en giften kunt u daardoor aftrekken van inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Bedankt namens de lokale bevolking!

Kind in Papua