Help ons de mangrovebossen te behouden

€860 Opgehaald
€5.000 Doel

Donatie mangrovebossen

€860 van €5.000 opgehaald

Aangepast bedrag

Persoonlijke Info

Donatie Totaal: €25

Wat willen we bereiken?

Gezonde mangrove-bossen in Papua zijn van levensbelang voor de huidige en toekomstige generaties. Ze werken als buffer tegen bijvoorbeeld orkanen en tsunami’s. Daarnaast beschermen ze koraal tegen sedimentatie en neutraliseren ze tonnen CO2. Maar deze prachtige diversiteit van de mangrove-bossen wordt nu bedreigd door klimaatverandering, met als gevolg een stijgende zeespiegel, en houtkap.

Help jij ons mee dit gebied te beschermen? Samen met jou willen we op 7 locaties dit kustgebied herstellen en daarbij de kustveiligheid van 5000 mensen. Hiervoor hebben we €10.000,-  nodig. Help jij ons mee? Voor elke euro plaatsen we 5 plantjes! (1 euro = ongeveer 16.000 rp, 5 plantjes = 3000 rp)

Donatie mangrovebossen

€860 van €5.000 opgehaald

Aangepast bedrag

Persoonlijke Info

Donatie Totaal: €25

Waar komt jouw geld terecht?

Stichting Rajori richt zich vooral op het eiland Supiori (ten westen van Biak) en dan met name op de zuidkust met Sowek en Korido en omgeving. Dit prachtige schiereiland ligt op zo’n 60 km vanaf de stad Biak. Via kronkelige wegen door kleine dorpjes en secundair bos kom je uit op Supiori, een prachtig schiereiland omgeven door witte kusten, koraalrotsen en wuivende palmen. Maar ook mangrovebossen, zo’n 1,5 ha.

Wat zijn mangrove-bossen?

  • Met deze term wordt het bosgebied aangeduid waaronder boom- en struiksoorten vallen waarvan de wortelstelsels uitsteken boven de grond of het water.
  • Ze komen voor in tropische kustgebieden, getijdewerking en rivierdelta’s.
  • Ze zijn belangrijk voor kustbescherming, neutralisatie CO2, waterzuivering en biodiversiteit
  • Bedreiging door o.a. houtkap, klimaatverandering en landbouw

Wat doen we met jouw donatie?

Voor elke gedoneerde euro plaatsen we 5 plantjes. Om zo in totaal een kleine 50.000 bomen te kunnen planten en op 7 locaties dit prachtige mangrove-gebied te herstellen.

Met:

  • 10 Euro – kunnen we >50 bomen planten
  • 20 Euro – kunnen we >100 bomen planten
  • 50 Euro – kunnen we >250 bomen planten

Hoe blijf je up-to-date over dit project en wat we met het geld doen?

We zullen regelmatig updates plaatsen op onze social media kanalen (LinkedIn, Facebook, Instagram) om de voortgang te laten zien van dit project en hoeveel bomen we al hebben geplant.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Liever handmatig overmaken?

Als u geen gebruik wil maken van de doneer functie op deze site, maar wel wil doneren, dan zijn uw giften welkom o.v.v. “Mangrovebossen”  op rekeningnummer: NL77 INGB 0008 1134 60 van Stichting Rajori.

Stichting Rajori is bij de belastingdienst geregistreerd als ANBI onder fiscaalnummer 816.260.461. Donaties en giften kunt u daardoor aftrekken van inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Bedankt namens de lokale bevolking!